Zagrebački Holding  
Hrvatski English Mapa webaKontakti

Dan Svih svetih

I ove godine kao i ranijih godina, u zonama groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, tako da je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET - a, TAXI vozilima, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom.
U želji da blagdan Svih svetih, dan kada se prisjećamo voljenih koji nisu više s nama protekne kako i priliči našemu gradu, pozivaju se sugrađani da do počivališta svojih najmilijih dolaze organiziranim linijama javnog prijevoza.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA
Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja, provodit će se od 28. 10. do 2. 11. 2017. godine, ovisno o pojedinim grobljima.

Na dan 1. 11. 2017. u svim zonama glavnih gradskih groblja bit će na snazi uobičajeni stroži režim ograničenja prometa.

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET - a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.           
  • ZONA MIROGOJ
Od subote 28. 10. do utorka 31. 10. i u četvrtak 2. 11. 2017. godine od 7,30 do 21,00 sati:
 
Uvodi se zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET – a, TAXI vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.      
    
U srijedu 1. 11. 2017. godine, od 7,30 do 21,00 sati:
 
- zabrana prometa uspostavit će se u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i Kamenitim stolom, za sva vozila osim vozila ZET - a, TAXI vozila i vozila s posebnom dozvolom.
 
- prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulicom H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.
 
- promet TAXI vozilima do Mirogoja bit će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i ulicom H. Bollea u smjeru Bijeničke.
 
- TAXI vozilima zabranjeno je skretanje lijevo Remetskom cestom iz smjera Krematorija prema arkadama na Mirogoju. Iz smjera Krematorija, u zoni raskrižja Remetska/Mirogojska obavezno je kretanje ravno – u smjeru prema jugu.
 
- TAXI vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući na sjeverni ulaz parkirališta.   
  • ZONA KAPTOL
Od subote, 28. 10. do srijede 1. 11. 2017., od 7,30 do 21,00 sati, uspostavit će se zabrana prometa u  Ulici Kaptol.

U srijedu 1. 11. 2017. od 7,30 do 21,00 sati uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.
  • ZONA SREBRNJAK
U srijedu, 1. 11. 2017. od 7,30 do 21,00 sat, uvest će se slijedeća ograničenja:

- zabrana prometa uspostavit će se Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr. 144 te Laščinskom od Laščinskog Borovca do Bijeničke.

- jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj od Aleje H.Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever) kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

- desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak bit će zabranjeno. Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do ulice Srebrnjak.
  • ZONA MIROŠEVEC
U subotu i nedjelju 28. i 29. 10. i u utorak 31. 10. 2017. godine od 7,00 do 20,00 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET - a i TAXI vozila.
    
U srijedu 1. 11. 2017. od 7,30 do 20,00 sati, uvest će se sljedeća ograničenja:
 
- zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj od ul. M. Deanovića do R. Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET - a, TAXI vozila i vozila s posebnom dozvolom.
  • ZONA MARKOVO POLJE
Od subote, 28. 10. od 7,00 do utorka, 31. 10. do 20,00 sati i u četvrtak, 2. 11. 2017. godine od 7,00 do 20,00 sati uvodi se jednosmjeran promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET - a.
 
U srijedu 1. 11. 2017. od 6,00 do 20,00 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.
 

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET - a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.

Posebnu organizaciju prijevoza putnika ZET - a prigodom blagdana Svih svetih i TAXI prijevoza možete pogledati na sljedećoj poveznici: Dan svih svetih - javni prijevoz