Zagrebački Holding
Hrvatski English Mapa webaKontakti

O nama

Danas su Zagrebačke ceste Podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. Registrirani smo za održavanje, upravljanje i zaštitu nerazvrstanih cesta u gradu Zagrebu.

Održavamo ukupno 2 644 km cesta, u zimskom razdoblju organiziramo i provodimo rad Zimske službe sa 263 ekipa  raspoređenih u 16 baza zimske službe. Posjedujemo dvije asfaltne baze, Asfaltnu bazu GRADIS, kapaciteta 150-160 t/h, proizvedenu 1990. godine i reciklažnu Asfaltnu bazu Benninghoven proizvedenu 2013. godine, kapaciteta 240 t/h. Održavamo vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju i opremu na sveukupnoj cestovnoj prometnoj mreži te 464 semaforiziranih lokacija.   

Također održavamo i cestovne objekte, mostove, i to 94 mosta raspona preko 10m (56 na županijskim i 38 na lokalnim cestama) te 7 velikih mostova: Podsusedski most, Jankomirski most, Jadranski most, Savski most, Most slobode, Most mladosti i Domovinski most.

Temeljem zakona i propisa obavljamo i javna ovlaštenja donoseći suglasnosti za radove na bivšim javnim i nerazvrstanim cestama te odobrenja o uspostavi privremene regulacije prometa za radove na nerazvrstanim cestama.

Sudjelujemo u izradi programa i izvedbi radova malih komunalnih akcija po gradskim četvrtima. Također saniramo prijekope i oštećenja cesta nakon polaganja komunalnih instalacija ili izvođenja drugih radova kojima se oštećuje cesta te postavljamo privremne regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova na cestama.

Stručno smo osposobljeni i ekipirani za obavljanje svih radova na redovnom i izvanrednom održavanju te upravljanju i zaštiti cesta grada Zagreba.

Jamstvo kvalitete izvedenih radova osigurava sustava upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2015 standardima.